Wij bezorgen gratis in Gemeente Venlo!
Bezorging in Gemeente Venlo, Beesel, Roermond en Peel & Maas
Close
Wij bezorgen gratis in Gemeente Venlo!
Bezorging in Gemeente Venlo, Beesel, Roermond en Peel & Maas
Uitleg Highwinebox

In deze blog leggen wij van highwinebox.nl uit wat jullie van ons kunnen verwachten, nu maar ook zeker in de toekomst wat betreft wijn spijs combinaties, high wine hapjes en wijn en hapjes in abonnement vorm.

Het begin van highwinebox.nl is gemaakt toen de jongens van De loft 23 ( een gerenommeerd restaurant in het hartje van de stad Venlo ) hun deuren moesten sluiten ivm de uitbraak van het corona virus. Het begon met een bapasbox gevuld met pinchos’s en speciaal bieren, een brunchbox die per feestdag aangepast werd, een vitamin power concept dat ingevuld was met gezonde ingrediënten en de highwinebox waar high wine hapjes, ook wel hapjes high wine genoemd, werden gecombineerd met bijpassende wijnen.
Het idee was om een avond te vullen met verschillende soorten anti pasti thuis op tafel en daar 3 gerechten met bijpassende wijnen aan toe te voegen. Iedere high wine hapjes box bestaat dan ook standaard uit: Carpaccio, gamba’s in knoflook olie, rilette van witvis, olijven tappenade, truffelmayonaise, kruidenboter, mini afbakbroodjes en crostini’s.

Om het idee kracht bij te zetten en de beleving die mensen bij De loft 23 in Venlo al mogen krijgen goed over te brengen, werd er gekozen om wijn spijs instructie filmpjes op te gaan nemen met verschillende sommeliers en wijn leveranciers. Dit bleek een schot in de roos te zijn op high wine Limburg gebied. Direct kwamen er vanuit verschillende gemeentes in Noord Limburg High wine box aanvragen binnen. Niet alleen omdat het aantal orders vanaf moment 1 ontzettend hoog was maar vooral ook omdat het hele team achter high wine hapjes box ontzettende goed met elkaar klikte. Werd de bezorg regio direct uitgebreid van gemeente Venlo naar gemeente Roermond, Beesel en Peel en Maas. Ook hier werd het idee van een high wine bestellen voor thuis met wijde armen ontvangen.

Op het moment dat deze high wine Blog wordt geschreven hebben we met highwinebox.nl al 3 verschillende landen thema’s online staan. We begonnen met Italië en Spanje en momenteel is daar ook Frankrijk aan toe gevoegd. Deze 3 landen thema’s zullen dan ook altijd verkrijgbaar zijn op highwinebox.nl. De bedoeling is om 6x per jaar een nieuwe high wine box toe te voegen aan de site. Sommige van deze high wine limburg boxen zullen voor altijd online blijven, waar andere thema’s  worden bepaald door bijvoorbeeld de seizoenen, verschillende  feestdagen of wijn streken die maar een beperkte oplage wijn verstrekken.

Het begin, de eerste box die highwinebox.nl op de markt bracht en de bijpassende wijnen die de gerechten daarbij hebben begeleid werd de high wine venlo box genoemd. Deze bestond uit:

De eerste high wine Venlo box werd compleet gedomineerd door het asperge seizoen.
We begonnen deze box met een frisse salade mesclun begeleid door asperges op 4 verschillende manieren gemarineerd, de hoofd tonen in de salade waren fris en citrus. Hierbij serveerden we een pinot grigio uit Noord Italie, een mooie frisse wijn, niet te verwarren met de pinot gris zoals je hem in de Elzas ziet. Precies hetzelfde druifje maar daar zit meer een rest zoetje in. Pinot Grigio, heel makkelijk te onthouden, is juist een veel frissere stijl. Deze druif wordt veel eerder geplokken en daarmee ontstaan er lekkere sappige zuren en frisheid. Dit is ook precies wat we bij het gerecht willen hebben want zuur en zoet zoekt elkaar in de mond altijd op. Goed om te onthouden dus: fris voorgerecht, altijd een frisse wijn erbij.
Het 2e gerecht in deze high wine box was een quiche van verschillende soorten kaas en groenten uit het lente seizoen, dit is een wat rijker, romiger gerecht met wat meer body. Hierbij hebben we vanzelfsprekend aan de andere kant gekozen voor een wijn met ook wat meer body. Een wijnhuis uit Zuid Frankrijk, Metaire, een super goed wijnhuis met een constante kwaliteit. Een van mijn eigen favoriete druiven soorten is dan ook in deze wijn verwerkt, de viognier. Wat je iets minder vaak ziet bij de Viognier is dat hij op hout gelagerd is, deze, hebben ze maar liefst 8 tot 9 maanden op Frans barrique gelegd. Daardoor krijg je dus ook veel meer die romigheid  en is het zuurgehalte een stuk lager. Hij krijgt veel meer rijkheid van caramel, vanille en heel dik fruit. Juist deze combinatie en balans is erg indrukwekkend in deze wijn en past als gegoten bij de quiche die we gekozen hebben in ronde 2 van deze high wine Venlo box.
Het 3e gerecht hebben we gekozen om een wijn spijs combinatie te maken die goed begeleid kan worden door een rode wijn. We hebben gekozen voor een stoofpot van rundvlees met een rijke smaak die geen grill producten bevat. Hierdoor hebben we als wijn spijs combinatie gekozen voor de Gran Trio Rosso van het wijnhuis San Marzano uit de hak van Italie, Puglia. We noemen het een gran trio omdat de wijn een samenspel is van 3 verschillende druiven soorten. Allereerst de Negroamaro, de Primitivo en de Malvacia nero. De Negroamaro, belangrijk om te noemen, de ruggengraat van deze wijn met zijn volle body en de aanwezige tannine. Het zwoele, jammy toontje van deze wijn komt vooral van de primitivo. We hebben dan ook gekozen voor een wijn met wat zachtere tannine zodat deze niet boven de smaken van de stoofpot uit komt.

Spijtig maar waar is het feit dat deze box wel maar van korte duur was. Dit kwam natuurlijk door het gebruik van asperges in de high wine venlo box.

Gasten die voor een 2e of 3e ronde wilden gaan en liever en andere high wine hapjes en wijnen combinatie wilden bestellen hebben we op hun wenken bediend. We begonnen met de 2.0 ook wel de high wine Roermond box genoemd. Deze bestond uit:

We begonnen de high wine Roermond box met een heerlijk frisse vitello tonato. Door de romige tonijn crème en de kappertjes werden hier frisse zuren gecombineerd met heerlijke filmigheid in de  creme. Hierbij hebben we in Zuid Frankrijk een heerlijke fles Charmes de Chevenne gevonden. Deze bevat met zijn 13% alcohol een mooie filmigheid. Wat op valt in deze wijn is dat hij die lekkere zuren herbergt die we ook nodig hebben bij deze wijn spijs combinatie maar gaat ook lekker in de wangen zitten met wat exotisch fruit. Deze wijn is bij uitstek een heerlijke wijn om mee te beginnen als aperitief maar ook zeker bij de vitello tonato blijft hij mooi overeind. Niet onbelangrijk bij deze wijn is dat we u aanraden hem 15 minuten voor u begint even uit de koelkast te halen zodat hij iets beter tot zijn recht komt in de neus maar zeker ook in de smaak.
Het 2e gerecht was een tomaat gevuld met een romige risotto op basis van verschillende soorten kaas, walnoten en basilicum op een mediterrane wijze gemarineerd. Het is bij wijn spijs combinaties niet altijd helemaal mogelijk om te beginnen met een gerecht en dan daar een wijn bij uit te zoeken. Dus hebben we deze ronden dan ook naar een wijn toe gekookt. TIP van de sommelier is dan ook om deze Zuid Italiaanse wijn minimaal  30 minuten voor aanvang van de wijn spijs combinatie uit de koelkast te halen. We hebben naar de San Marzano Verdecha toe gekookt. Wij vinden dit wijnhuis qua prijs kwaliteit verhouding een van de besten waar we mee samen werken. De druif verdecha, een druif die je niet alledaags tegen komt, is er een om snel op te schrijven! Deze wijn heeft korte hout rijping gehad waardoor hij de mediterrane bereiding mooi begeleid in de combinatie.
Tot slot het 3e gerecht in deze high wine Roermond box. We hebben gekozen voor een licht zoet Indisch stoofpotje op basis van ketjap, aubergine en gestoofde kip. Hierbij hebben we gekozen voor een rode wijn van het, best verrassend, Moldavische wijnhuis Dreams. Moldavië is een land waar momenteel steeds meer vooruitstrevende bedrijven goede prijs kwaliteit verhouding wijnen produceren. Wij hebben met Dreams een wijnhuis gevonden dat een 5 tal wijnen produceert. Deze 100% Cabernet Sauvignon bevat met 14% toch wel goed alcohol maar dat geeft hem ook wel wat meer body. Of ja, dat vinden wij. Het is een wijn die staat op goed dik fruit, niet te wrang, weinig tannine dus redelijk soepel vandaar ook die keuze van deze wijn bij het stoofpotje.

Onze gasten die voor een 2e ronden gingen waren toch ook al snel geïnteresseerd in ronde 3! Onder het mom van u vraagt wij draaien zijn we dan ook als team bij elkaar gaan zitten en hebben we een 3e ronde verzonnen. De high wine 3.0 in de volksmond ook wel high wine limburg box genoemd hebben we als volgt samengesteld:

We begonnen de high wine limburg box met een mooie frisse gazpacho van tomaat, komkommer en peterselie. Deze werd gevuld met garnituur van courgette en paprika. Dus het lekker en fris zuurtje van de gazpacho werd mooi gecombineert met het knisperige van de garnituren. Hierbij hebben we gekozen voor 100% Sauvignon blanc van het wijnhuis Palegna. Dit Chileense wijnhuis maakt al sinds eind 1800 wijn en was het eerste wijnhuis van het continent die de techniek van het produceren van een mousserende wijn onder de knie heeft gekregen.
Het 2e gerecht van deze box was een paella met coquille die lauwwarm gegeten mag worden. Aangevuld met een frisse salade met een Spaanse garnituur van paprika en tomaat krijgt dit gerecht een mooie combinatie van fris en zuur. Hiervoor kozen we voor de allereerste keer voor een bijpassende rose, een Spaanse. We hebben gekozen voor het wijnhuis Care. In de bijpassende rose van deze ronde is de rose gemaakt van de druif cabernet sauvignon aangevuld met tempranillo. Tempranillo wordt ook wel de koningsdruif van de blauwe druiven in Spanje genoemd. 10% van iedere druppel van deze rose die verkocht danwel opgedronken wordt, schenken ze in Spanje aan het kanker fonds. Vandaar ook dat er op de fles solidariteit staat. We sponsoren dus een goed doel terwijl we genieten van een heerlijke fles wijn. Wat willen we nog meer.
Het 3e gerecht hebben we voor een warme pulled pork salade gekozen. Deze hebben we eerst 24 uur op de bigg green egg gegaard zodat hij mooi de grill en smokey smaak heeft ontwikkeld. Vervolgens hebben we het proces vervolgd met nog eens 24 uur sous vide bereiding. Daarbij hebben we gekozen voor een rode wijn uit Zuid Afrika. De wijnmaker van deze wijn, Busy Bee, heeft zich laten inspireren door de traditionele manier van wijn maken uit het Franse gebied de Rhone. Dit zie je teurg aan de druiven soorten die ze gebruiken, namelijk, Syrah, Mouvedre en een heel klein tikkie viognier. Viognier is een witte druif maar die wordt toegevoegd zodat de wijn iets toegankelijker blijft. Dit is dan ook de gouden combinatie van top wijnen uit de Rhone. Deze wijn is door de combinatie van deze druiven mooi elegant en deze keuze hebben we dan ook bewust gemaakt met het oog op de langzaam gegaarde pulled pork.

Chat openen
Right Menu Icon